Kultūra Bibliotēkas
1

16. novembra pēcpusdiena Ropažu bibliotēkā tika aizvadīta skaistā un garšīgā gaisotnē, jo šeit norisinājās pirmais Ropažu novada kūku cepēju konkurss, kur savu dalību bija pieteikušas astoņas fantastiskas kūku cepējas, kuras nenobijās no izaicinājuma un žūrijai kā arī interesentiem piedāvāja savas gardās, pašceptās kūkas.

Visas iesniegtās kūkas bija unikāls garšas baudījums, ko neviens nespēs tik ātri aizmirst. Izaicinājumu pieņēma Liena Grīnfelde ar kūku “Upes ceļa saldums”, Līga Zvaigznīte - “Ropažniece”, Vita Guļevska – “Pieci lieliskie vienīgajai”, Zanda Āboliņa, Melanie Peau, Paula Avota – “Gardums Latvija”, Daiga Ozoliņa un Līga Jansone. Iesniegtās kūkas vērtēja un garšoja godpilnā žūrija, kuras sastāvā tika pieaicināti dažādi savas jomas speciālisti ar atšķirīgu pieredzi un garšu izjūtām:  Ropažu novada domes priekšsēdētājas 1. vietnieks Ainārs Vaičulens, Ropažu novada domes deputāte, docente, pārtikas tehnologs Rita Riekstiņa-Dolģe, Ropažu novada Kultūras un sporta nodaļas kultūras speciālists Armands Leimanis, Dailas konditorejas saimniece un ilggadīga kūku un konditorejas izstrādājumu cepēja Daila Vanaga, kā arī Biedrības “Ropažu Salaspils partnerība” administratīvā vadītāja Jana Mihailova. Kūkas bija anonīmas, žūrijai un apmekletājiem nezinot kūku cepēja personību, kas sniedza iespēju būt neitrāliem un objektīviem.

Liels paldies ir jāsaka arī konkursa atbalstītājiem, kuri nodrošināja konkursa dalībnieku apbalvošanu: Ropažu novada pašvaldība, Sia LLJoint, Kafejnīca Vēja Ligzda Ropažos, Dailas konditoreja, atpūtas centrs Sauleskalns, keramiķe Dace Cibuļska, Kafejnīca Pitstop, Sia Lības un īpaši Rare darbnīca un Raivis Heiselis. Paldies, paldies un vēlreiz paldies!

Pēc garām diskusijām un pārdomām, apkopojot žūrijas vērtējumu:

  1. vietu ieguva - Paula Avota, kura savos 12 gados bija izcepusi kūku, kuras garša savaldzināja lielāko daļu garšotāju;
  2. vietā – Līga Zvaigznīte;
  3. vietā - Vita Guļevska.

Savukārt, titulu “Ropažnieku simpātija” ieguva Daigas Ozoliņas ceptā kūka, kuras garša pārliecināja daudzos apmeklētājus un kūku garšotājus.